Forsiden
Om NPA
- Styret
- Stambokfører
- Raserepresentanter
Stutterier
Show og utstilling
- Påmelding til utstilling
- Resultater
Hingstekatalogen
Søknader om
navnegodkjenning
Ponniregister (søk)
Statistikk
- Dyr pr. rase
- Bedekninger
- Lisensieringer
Bli medlem
Ponnipool
- Ponni søker rytter/kusk
- Rytter/kusk søker ponni
Ponniraser
- Avlsplan for ponnier
- Connemara
- Exmoor
- Dartmoor
- Gotlandsruss
- New Forest
- Shetland
- Sportsponni
- Welsh
NPA-regelverk
Medlemsblad
Lenker
NPA show i Nesbyen - resultater og bilder 07.06.2016
Skrevet av: HS
Man kan ikke annet si enn at værgudene var på arrangørenes side. Det var strålende sol fra en skyfri himmel, så alt lå tilrette for at ponnifolket skulle få en flott weekend på Nesbyen. Og flott er ikke det rette ordet her, det var rett og slett helt fantastisk.

NPA Show Nesbyen 4. og 5. Juni 2016

NPA sin showkomite samarbeidet med Hallingdal Hesteutstilling under dette arrangementet, det var bare så hyggelig. Hallingdal Hesteutstilling var virkelig et beundrende team å jobbe sammen med. Det var så vel planlagt ned i minste detalj, at det var få ting som kunne gå galt. Oppsto det noe uforutsett, ja så ble det løst på et lite blunk. Maken til hjelpsomme og hyggelige mennesker møter man ikke hver dag ! Så jeg må bare få takke Hallingdal Hesteutstillings team for at vi i NPA fikk være en del av dette. Dette var gøy ! Tusen takk også til min egen komite fra NPA, dere sto på fra tidlig morgen til sene kvelder og det førte til et svært velykket arrangement for liten og stor.

Beste føll Stall-Hopp Cameo                                                                         

Jeg må få nevne at jeg var meget imponert over pause underholdningen fra Hallingdal Hesteutstilling. Det var virkelig et forrykende pauseinnslag med islandsk kvadrilje, mounted games, ungarsk post og presisjonskjøring og mye mer! Man kan trygt si at det var fartsfylt og spennende å oppleve. Så var du/dere ikke på Nesbyen i år, så anbefaler jeg alle og ta turen neste år. Da får dere en heste opplevelse dere aldri glemmer.

 

Unghestchampion Gladheims Viscountess og res. UHC Hovdes Primadonna

Lørdag arrangerte NPA showklasser, og noen hadde tatt turen helt fra Bergen for å delta for dommer Kari Anne Indrebø. Det ble et flott show som gikk "på skinner" om man kan si det sånn. Kari Anne er en fantastisk dommer å samarbeide med, og jeg var heldig å få gjøre dette nok en gang. Tusen takk Kari Anne for at du kom og dømte for oss.

BIS Jahrs Misty Dawn og res. BIS Hovdes Primadonna

Lørdag startet denne gang med de voksne ponniene først på dagen siden flere av de skulle på offisiell hesteutstilling i regi av Hallingdal senere på dagen, unge ponnier og til føll sist. Men jeg velger og starte med unghestene. Der var det flere unge flotte lovende ponnier. Det ble vanskelig og velge seg en unghest champion, men det lengste strået trakk Welsh sec. D hoppa på 2 år Gladheims Viscountess som er oppdrettet og eid av Mariann Tangen. Reserve Unghest Champion ble 3 års Shetland hoppa Hovdes Primadonna eid og oppdrettet av Ulf Hovde, og hun var så Primadonna at hun fikk hele 10 for sin vakre type. Beste føll ble det nydelige høyreiste sec.C hingsteføllet Stall-Hopp Cameo som fikk en flott karakter rekke.  Av de voksne var det Jahrs Misty Dawn som stakk av med den gjeveste tittelen, det er ei nydelig mørkebrun hoppe som det lyste kvalitet av. Hun er oppdrett av Ole Kristian Jahr Indresæter, eid av Mathilde og Håvard Hagaseth. Reserve Best in Show ble den vakre shetlands unghoppa Hovdes Primadonna som noen minutter tidligere hadde stått som Reserve Unhest Champion. Gratulerer til dere alle nok en gang !

Vinne kostymeritt Storhaugs Tito med politmesterinne Annveig Lysdahl Olsnes

På den offisielle utstillingen senere på dagen i regi av Hallingdal Hesteutstilling for voksne hopper og vallakker gjorde de meldte ponniene fra NPA storeslem ! Vi fikk hele 2 førstepremierte ponnier som ble stilt med 1 i kvalitet. Det var Connemara vallaken Inglingstad Balder og Welsh sec. D hoppa som tidligere på dagen var NPA showets Best in Show Jahrs Misty Dawn, og hun ble også Dagens hest på Nesbyen. Gratulerer !

Lørdag kveld hadde Hallingdal Hesteutstilling lagt tilrette for en sosial kveld på plassen med flere store tente griller. De sørget for tilbehøret til grillmaten, så alt vi behøvde og tenke på var om vi skulle kjøpe pølser eller sommerkoteletter el.lignende på butikken som var et steinkast fra plassen. En veldig hyggelig sosial kveld hvor praten gikk lett rundt om på krakkene.

Søndag var barna og de unges dag med bruksklasser og kostyeritt. Ina Knive Andresen var dommer og hun gjorde en fantastisk jobb. Komiteen har fått tilbakemeldinger fra noen av deltagernes foreldre om at hun hadde en helt fantastisk samhandling med barn og ponnier, hvor alle fikk prøve til de mestret. Hun hjalp barna til og føle seg trygge å stolte over det de klarte. Tusen takk Ina for den knallgode jobben du gjorde ! Det var mange dyktige ryttere og ponnier, men det er jo sånn at bare en kan vinne og en kan bli reserve.  Og denne gangen var det New Forest ponnien Meltvedt Sway med sin meget flinke rytter Iselin Gjertsen 8 år som ble Dagens Bruksponnie. Hakk ihjel fulgte dyktige unge Marta Kaugerud på 7 år som Reserve Dagens Bruksponnie også hun med en New Forest som heter Bella.

Andreplass kostymeritt sjørøveren Chrisander Gjertsen på Meltvedt Sway

Søndag var det offisiell ungehest utstilling i regi av Hallingdal Hesteutstilling, her var det også med noen flott lovende unghester fra NPA som fikk fine tallrekker fra dommer teamet. Og dagens ponnie ble vunnet av samme ponnie som ble NPA `s Unghest Champion på showet lørdag, Gladheims Viscountess.

Kostymeritt er alltid et populært og morsomt innslag. Vi valgte og legge dette som avsluttning på en flott ponnie weekend. Her var det 6 deltagene ekvipasjer denne gang. En vinner var vistnok veldig vanskelig og velge ut ifølge dommer Mina Roxerud som etter mye betenkning fant ut at tryggheten på showplassen nok ville bli best ivaretatt av politiponnien Storhaugs Tito med politimesterinnen Annveig Lysdahl Olsnes på ryggen. Men det var så mange flotte at Mina fant ut at hun måtte nok ha en andreplass også, og da falt valget på sjørøveren Chrisander Gjertsen på Meltvedt Sway. Trygt og vite at det var en politi der til og ta hånd om fryktede sjørøvere ;-)

Tilslutt vil jeg få takke dere alle for en fantastisk helg, det var gøy og arrangere for dere ! Og er det noe dere synes vi kunne gjort bedre, så send en mail til showkoordinator med innspill og tilbakemeldinger :-) Mail:  siv.nyland@gmail.com  Jeg håper vi alle og mange flere sees i vakre Hallingdal - Nesbyen i 2017 !

Tekst: Siv Nyland

Resultater fra showet

Resultater fra bruksklassene


Tips en venn om denne nyheten:
Fra: Til epost:
 
Show og utstiling
Pass og registrering
Nettbutikk
Søk i ponniregisterert
Ponnier til salgs
Vis stambøker
Kontakt oss
Logg på "Min side"
Brukernavn:
Passord:
 
Hva er "Min side"?
Motta nyheter på epost!
Din epost:

Våre samarbeidspartnere
Siden er copyright © beskyttet og tilhører Norsk Ponniavlsforening