Forsiden
Om NPA
- Styret
- Stambokfører
- Raserepresentanter
Stutterier
Show og utstilling
- Påmelding til utstilling
- Resultater
Hingstekatalogen
Søknader om
navnegodkjenning
Ponniregister (søk)
Statistikk
- Dyr pr. rase
- Bedekninger
- Lisensieringer
Bli medlem
Ponnipool
- Ponni søker rytter/kusk
- Rytter/kusk søker ponni
Ponniraser
- Avlsplan for ponnier
- Connemara
- Exmoor
- Dartmoor
- Gotlandsruss
- New Forest
- Shetland
- Sportsponni
- Welsh
NPA-regelverk
Medlemsblad
Lenker
Navnegodkjenning

 

Klikk her for å se liste over godkjente prefix/suffix.

 

Søknadsskjema for navnegodkjenning

 

 

 

Regler for navnebeskyttelse hos Norsk Ponniavlsforening

 

 

§ 1

Med prefix/suffix menes det navn oppdretter har fått registrert i Norsk Ponniavlsforening (NPA) til benyttelse ved registrering av føll av eget oppdrett som står i tillegg til navnet på ponnien. (eks. "NPAs Balder" eller "Balder fra NPA")

 

§ 2

Søknad om navnegodkjennelse skal innsendes skriftlig til NPAs leder på eget søknadsskjema.

 

§ 3

Navnet godkjennes av NPAs styre, og dette offentliggjøres deretter i egnet publikasjon. Enhver har da rett til å protestere innen 14 dager etter publisering er foretatt. Protest må sendes skriftlig i brevs form til styrets leder.  Om ingen protester er innkommet ved protestfristens utløp godkjennes navnet definitivt. Navnet kan ikke benyttes før skriftlig bekreftelse fra NPA foreligger. Navnet har ikke tilbakevirkende kraft og kan ikke benyttes på ponnier som er registrert før navnet ble godkjent.

 

§ 4

Innehaver av godkjent navn skal være en myndig person som er personlig medlem av Norsk Ponniavlsforening.

 

§ 5

Navnet kan ikke disponeres av andre enn innehaver(ne). Dersom innehaver(ne) dør, kan arving(er) søke om å ta over navnet.

 

§ 6

Som navn kan ikke godkjennes kommune-, områdenavn, fornavn eller lignende. Navn skal være på mer enn to, og ikke mer enn 15 bokstaver, og ikke på mer enn ett ord, og ikke inneholde bindestrek. Det skal ikke kunne forveksles med allerede registrerte navn i Norge eller utlandet. Navnet skal godkjennes av NPAs styre ifb. med stutterisøknaden.

 

§ 7

Avgift for godkjenning av navn er kr. 1000,- som skal betales når navnet er blitt godkjent. Betales til kontonr.: 9365.11.84302 eller vipps: #113168 - NORSK PONNIAVLSFORENING. Husk å merke betalingen med "navnegodkjenning".

 

§ 8

Dersom navnet ikke har vært benyttet ved nyregistrering av ponnier på 15 år, vil det bli slettet. Etter ytterligere 15 år kan navnet være tilgjengelig for ny søker. Unntak kan skje ved overtakelse i forbindelse ved død, jfr. § 5 siste setning.

 

§ 9

Bytte av navn kan skje to ganger, og en person kan bare være innehaver av et navn om gangen. Det må søkes om navnebytte til NPAs styre.

 

§ 10

Navnet skal alltid benyttes i forbindelse med navnet på alle ponnier av innehavers oppdrett. Det kan brukes foran eller etter ponniens navn, etter oppdrettes bestemmelse ved registrering av stutterinavnet, og denne plassering kan senere ikke endres.

 

§ 11

Som oppdretter regnes kun den som eier hoppen ved følling. Ved leasingkontrakter kan dette godkjennes som oppdretterrettighet. Dersom hoppen eies felles av to personer som innehar hvert sin navnegodkjennelse, kan føllet kun registreres på et av navnene. Hvilket navn avgjøres av hoppens eiere.

 

§ 12

Innehaver av navn plikter å registrere samtlige føll ved stutteriet i løpet av fødselsåret, samt å melde skriftlig om salg av ponnier eller andre endringer så snart som mulig, og senest innen to måneder til stambokfører.

 

§ 13

Innehaver av navn plikter å melde flytting eller opphør av virksomheten til NPA.

 

§ 14

Navn godkjent i annet land, må søkes overflyttet etter disse regler. Kopi av utenlandsk godkjenning må medsendes.

 

§ 15

Eventuelle dispensasjoner fra disse regler kan innvilges etter særskilt søknad og evt. for et begrenset tidsrom.

 
Show og utstiling
Pass og registrering
Nettbutikk
Søk i ponniregisterert
Ponnier til salgs
Vis stambøker
Kontakt oss
Logg på "Min side"
Brukernavn:
Passord:
 
Hva er "Min side"?
Motta nyheter på epost!
Din epost:

Våre samarbeidspartnere
Siden er copyright © beskyttet og tilhører Norsk Ponniavlsforening